2014-09-03 17:03:14• hírek • Kocsis Zoltán

Másfél hét alatt 17 ezer aláírás

„Még ha kicsi is az esély a végső győzelemre, mégis szükség van RMDSZ-es jelöltre az őszi államelnöki választásokon", jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, egyben az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke.

„A romániai magyar közösség számára fontos, hogy legyen saját jelöltje az elnökválasztáson, mivel a romániai magyarság specifikus problémáit csak ő tudja megjeleníteni. Ha úgy tetszik, tévés nyelvvel élve, ő lesz a közösség magyar hangja", jelentette ki a képviselő. „Kelemen Hunor pedig azért is tökéletes jelölt, mivel komoly törvényhozási tapasztalattal rendelkezik, egyszersmind remekül ismeri nem csak a magyar kisebbség, hanem a romániai társadalom problémáit is", tette hozzá.

Ahhoz, hogy egy párt bárkit is indíthasson a választásokon, 200.000 aláírásra van szüksége. Az aláírásgyűjtés pedig gőzerővel zajlik - Szatmár megyében is. Itt közel másfél hét alatt már 17.000 kézjegyet sikerült összegyűjteni. A kitűzött cél 22.000, ám ez az eddigiek alapján lazán össze fog jönni, tekintve, hogy a gyűjtés szeptember 12-ig tart.

A köztársasági elnök öt éves mandátumáért november 2-án szállnak harcba a jelöltek. Eddig tizenöten jelezték részvételi szándékukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: